2014. okt 13.

Alakíts ki otthoni koktélbárt!

írta: Cocktaliens
Alakíts ki otthoni koktélbárt!

Valljuk be mi férfiak, aki megengedhetné magának mindenki átalakítaná a pincéjét egy fullos ír kocsmává, teljes felszereléssel. Olyan ez, mint a kisfiú korban megírt kívánság levél a mikulásnak. Bizonyára többségünk szívesen látná otthon a csapolt Guinnes-t, és a minőségi whiskey-k sorát a pult mögött. Ez viszont elég rossz hatással lenne a pénztárcánkra, házas életünkről nem is beszélve, úgyhogy segítünk felszerelni otthoni mini-koktélbárod minimális költségekkel. Itt mindent megtalálsz amire szükséged lehet!

home-bar.jpg

 

"A tökételetes házi minibárnak egyszerűen összeállíthatónak, autentikusnak és egyszerűen fenntarthatónak kell lennie" - mondja Tobin Ellis a Ceasar Palace egykori head bartendere, aki jelenleg a Las vegasi BarMagic tulajdonosa és konzultánsa.  "Nincs szükséged másra csak egy rakás alap,de minőségi égetett szeszre, egy maroknyi különlegesebb összetevőre és néhány specifikus eszközre. Néhány friss gyümölcs, pár szakiromány, egy-két szép pohár, és máris nem csak remek italokat élvezhetsz otthonodban, de elkápráztathatod családodat és barátaidat is új hobbiddal"

De hogyan is állj neki mindennek stílusossan anélkül, hogy csődbe juttasd magad? A legrosszabb amit tehetsz, hogy besétálsz egy ital boltba vagy szupermarketbe és amit érsz megveszel. Összeállítottunk egy bevásárló listát, ha ezekkel kezdesz nem foghatsz mellé.

SZESZEK:

Gordons Gin, Four Roses Bourbon, Redemption Rye Whisky, El Dorado Rum (fehér), Ron Zacapa Rum (barna), Punt y Mes Vermouth (édes vörös), Ocho Tequila vagy Herradura Blanco Tequila, Dolin Dry Vermouth (száraz fehér), Campari, és Smirnoff Vodka.  

EGYÉB ÖSSZETEVŐK:

Cukor, agave szirup, citrom, lime, narancs, angostura bitters és gyömbér sör

BÁRESZKÖZÖK:

"Ha szereted, előnyben részesíted és meg is engedheted magadnak a legdrágább fényűző játékokat, akkor találhatsz japán acélból készült bárkanalat 60 dollárért, csakúgy, mint 600 dolláros bőrtáskát az eszközöknek" - mondja Ellis. "Ha még sem ez lenne a terved, akkor körülbelül 50 dllárért mindent beszerezhetsz amire szükséged lesz. Nyugodtan hagyatkozz az Ebayre, Amazonra, de számtalan webshop is foglalkozik ilyesmivel világszerte, úgyhogy ez nem okozhat gondot..."

Rövid lista a legszükségesebbekről: 2 és három részes shaker-ek; egy nagyobb méretű keverőpohár; citrom nyomó/facsaró; 20-30 kiöntődugó; ital mércék (25 és 50ml); 2 hawthorne szűrő és egy julep szűrő; 1 bárkanál; citrus hámozó; tömőfa/muddler; egy éles kés; vágódeszka. Ezen kívül, ahogy elmélyedsz az interneten összegyűjtve mindent a listáról, számtalan egyéb eszköz is az utadba esik majd, amit használhatsz. A teljes listának csak a képzeleted és a pénztárcád szab határt. Ugyan ez érvényes az italokra, összetevőkre és egyéb eszközökre is. 

POHARAK:

Az interneten millió formájú és méretű pohárra bukkanhatsz, de ne hagyd, hogy ez túlzottan összezavarjon. Néha a legegyszerűbb a legnagyszerűbb, úgyhogy a helyi kereskedések kínálata tökéletes ehhez. Egy szett viszkis pohárra, egy szett hosszuitalos pohárra és pár martinis pohárra biztosan szükséged lesz, ezenkívül jöhet bármi, ami szem-szájnak ingere...

KÖNYVEK:

Bátran ajánljuk Salvatore Calabrese Klasszikus koktélok című könyvét és Dale DeGroff A koktélok művészetét. Mindkettő kiváló receptgyűjtemény és számtalan hasznos tippet és praktikát tartalmaz. 

Ezzel az összeállítással bármikor készíthetsz egy Martinit, Manhattant vagy Old Fashioned-et. Margariták, Negronik és Moscow Mule-ok készítésével fogod tölteni szabad idődet, és garantáljuk, minél mélyebbre ásod magad benne, annál nagyobb és jobban felszerelt minibárod lesz otthon. 

 

 

 

Szólj hozzá