2014. sze 12.

10 ok amiért a tequila a legkirályabb!

írta: Cocktaliens
10 ok amiért a tequila a legkirályabb!

 

Esélyt sem adva a mellébeszélésre: a tequila egyszerűen fasza, és bárki aki mást mond vagy félreinformált, félrevezetett vagy egyéb félrecsinált valami! Íme a magyarázat:

 

tequila.jpg

 

1.

A tequila az élet vize.Lehet úgy hangzik, mint valami olcsó reklámszöveg, de tényleg így van. Hogy miért? Hát azért, mert bárki aki valaha is fogyasztott tequilát, vannak "rossz emlékei" róla... Az emberek egy része tanul ezekből a tapasztalatokból, és egészebb ember lesz tőle. Az emberek másik része viszont nem... A két eshetőség közötti különbség ad magyarázatot a világ, és az élet létezésre!

 

2.

A tequila az egyetlen ital, amit univerzalisan a jókedvvel, szórakozással kötnek össze. Emelett persze a másnaposságtól való félelemmel is. 

 

3.

A tequila az a kizárólagos ital ami önmagában, csak nevének részvételével tett ikonikussá egy zeneszámot. Ha nem hiszed próbáld végig énekelni a szóban forgó dalt "Gin"-nel vagyl "Schnapps!"-szal! Ugye, hogy nem müködik?

 

4. 

A tequila az igazsag harcosa, és háborúkat nyer! A mexikói szabadságharc idején, és méginkább a forradalom idejében egy évszázaddal késöbb a tequila fogyasztás virágkorát élte Mexikó, mert az agave szesz összeforrt a hazafiassággal, a nemzet öntudatra ébredésével. Te hazaszeretetből melyiket választanád, a tequila nyakalását vagy egy nagy adag angol teakeverék hajóról a kikötőbe dobálását?

 

5.

A tequilának van a legrugalmasabb karaktere az összes szeszesital közül. A '80-as és '90-es évek legpopulárisabb tequila fogyasztási módja a Popper volt, egy shot tequila feltöltve egy csipetnyi 7-Uppal, amit hozzácsaptak a bárpulthoz és gyorsan lehúzták amig még pezsgett. Ezt csak úgy megemlítettem, ne próbáld ki, sokkal szebb és természetesebb klasszikusabb módja a tequila fogyasztásnak egy remek Margarita, egy shot magában, vagy valamelyik 21. századi new school tequila koktél.

 

6.

A tequila rendelkezik csak azzal a kivételes képességgel, hogy egyaránt frissitő és komoly, tiszteletreméltó koktélok is készíthetőek belőle. Példa: Screwdriver - nem tiszteletreméltó; Paloma - nagyon is tiszteletreméltó!

7.

A tequila származása és készítése annyira abszurd, hogy már-már legendába illő: egy nagy, szúrós növényből készül ami inkább néz ki úgy, mint ami meg akar ölni. Ja, és a növény gyönyörű sárga virágokat hoz, amiket egy nyavalyás denevér kell, hogy beporozzon!

 

Agave-Tequila.jpg

8.

A természetfeletti eredetete sem semmi: állítólag a mexikói földanya Mazahuel tequilával szoptatta az emberiséget a világ keletkezésekor. Ennyit a tejről...

 

Mayahuel_by_Ehecatzin.jpg


9. 

A tequila stílusosan beint a szkeptikusoknak. Példának okáért: egyszer valaki azt mondta a tequilának: "Esélyed sincs rá, hogy valaha is jó kávé alapú koktél készüljön belőled!". De Ő nem adta fel! Fogta magat, belemászott egy csésze feketébe, meghívta haverjait, Likőrt és Szerecsendiót, és rendezett egy zártkörű jacuzzi partit!

 

10

Lee Marvin egyszer ezt mondta:

"Tequila. Tisztán. A legudvariassabb ital. Iszod, iszod, aztan egyszer csak megrekedsz. Akárhogy is próbálod nem megy le több. Na ekkor figyelmeztet, hogy elérted a határt."

Mint a legtöbb Lee Marvin idézetnek, ennek se sok értelme van, anélkül, hogy az Ő saját, kajánul arconcsapó hangján hallanád. De nem is ez a lényeg. Hanem, hogy Lee Marvin tequilát ivott. Ügy lezárva...

 

 

 

Megjelent: http://www.thrillist.com/
Irta: David Blend

 

Szólj hozzá