2014. aug 24.

Robot bartender

írta: Cocktaliens
Robot bartender

Harom narancs szinu robot kar, egy szoftver es egy nagy adag pia! Ime Makr Shakr, a legujabb interaktiv robot bartender!

 

 

Makr Shakr (vajon mi lehet a problemaja a megalkotoknak az “e” betuvel?) egy egyuttmukodes eredmenye az MIT tudosai, a Bacardi es a Coca-Cola kozott. A robot karokat ugy alkottak meg, hogy tokeletesen utannozzak le a hus-ver bartenderek mozdulatait a razastol a keveresig mindenre kiterjedoen. Valojaban a mozdulatokat egy sokkal kecsesebben mozgo, amerikai balett tancos, Roberto Bolle mozdulatairol mintaztak (ezt nem teljesen ertjuk, ki mondta, hogy a bartenderek nem eleg “kecsesek”?).

A kiserlet par honapja indult egy Google konferencian San Francisco-ban. Barki letolthette az alkalmazast mobiljara, hogy megtervezze kokteljat. Tucatnyi alkohol es likor, tobbszaz alkoholmentes udito, kulonbozo osszetevok es diszek alltak rendelkezesre. A megtervezett italt azutan Makr Shakr keszitette el.

Nem kell azonban attol tartanunk, hogy kiuti az igazi bartendereket a munkajukbol, de az alkotoi szerint egy remek pelda az interaktiv lehetosegekre az emberek es a digitalis technologiak kozott. Meg hasznos is lehet egy leanybucsun 20 Mojitos rendeles elkeszitesere…

Megjelent: diffordsguide.com
Irta: Jane Ryan

Szólj hozzá